20 jun 2012

Studie: Europese dienstenrichtlijn

0 Reacties

Op 20 juni 2012 stelden Libera! en New Direction in Brussel de paper “Serving Europe: Making the Services Directive Work” van Libera!-ondervoorzitter Manu Dierickx Visschers, tevens doctoraatsassistent aan de Universiteit Gent gespecialiseerd in rechtseconomische thema’s, voor.

In deze paper legt Manu Dierickx Visschers haarscherp uit waar en hoe de bestaande Europese regelgeving gebruikt zou kunnen worden om nationale overheden te dwingen meer economisch liberale hervormingen door te voeren. De EU-dienstenrichtlijn is daartoe de sleutel volgens hem.

Zijn stellingen en adviezen worden gestaafd met concrete voorbeelden uit de Vlaams-Belgische context en het inadequaat gebruik van de impacttoetsen. Ook daar zou de EU volgens de auteur veel actiever en beter beleid kunnen voeren om de interne markt substantieel te verdiepen.

De auteur stelde de studie in voorpublicatie ook al voor in het Vlaams Parlement in december 2011 (link). Een verslag van het evenement bij ND vindt u hier. De PowerPoint-presentatie kan via deze link gedownload worden.

Meer informatie over deze studie kan u hier terugvinden.
De studie kan integraal via deze link gedownload worden.

[begin]