14 okt 2019

Boek “Geen Blad voor de Mond”

0 Reacties

Op maandag 14 oktober organiseerden Libera!, Doorbraak en de Vlaamse Volksbeweging (VVB) samen de officiële voorstelling van het nieuwe boek van Jean-Marie Dedecker, een eerdere laureaat van de Prijs voor de Vrijheid.

Dedecker is de populairste Vlaamse politieke columnist van deze eeuw. Zijn ongezouten en gepeperde analyses worden door het brede publiek gesmaakt. In zijn eigen gebloemde schrijfstijl bol van neologismen neemt hij geen blad voor de mond en is hij hard doch rechtvaardig, striemend doch eerlijk, en vooral recht voor de raap.

Dedeckers pen snijdt doorheen het politieke landschap en fileert politici van Donald Trump over Ben Weyts tot Dries Van Langenhove. Hij ontmaskert de klimaatkruisvaarders als verspreiders van ‘fake news’ en verdedigt kernenergie. Het Marrakeshpact en het ‘wir schaffen das’-syndroom plaats hij aan de juiste kant van de geschiedenis en de brexiteers begroet hij aan de uitgang. De heilige huisjes in de Wetstraat sloopt hij één voor één en stopt daarbij de ego’s van de opiniemakers en politici in de diepvries.

Voor Jean Marie Dedecker primeert het gezond verstand, eerlijkheid en rechtvaardigheid. Als politicus zegt hij wat hij denkt en doet wat hij zegt. Geen blad voor de mond bundelt de beste stukken van Jean-Marie Dedecker. Die verschenen de voorbije drie jaar op Knack.be en Doorbraak.be. Voor dit boek schreef hij ook een nieuw, belangwekkend essay.

Over de auteur

Jean-Marie Dedecker (1952) is zakenman en liberaal politicus. Hij was judocoach van 1981 tot 2000. In 2007 richtte hij de LDD op. Eerder publiceerde hij onder andere Vrij en Vrank, Rechts voor de Raap, De aarde warmt op en de geesten verhitten en Hoofddoek of blinddoek? In 2015 kreeg hij de Prijs voor de Vrijheid van de denktank Libera! Sinds 2019 zetelt hij opnieuw in de Kamer.

Het boek kan via deze webwinkel aangekocht worden.
Meer info over de boekvoorstelling vindt u hier terug.

[begin]