04 mei 2011

Prijs voor de Vrijheid 2011: Theodore Dalrymple

0 Reacties

Op 3 mei 2011 reikte Libera! aan de K.U. Leuven haar jaarlijkse Prijs voor de Vrijheid uit aan de Britse conservatieve schrijver en sociaal criticus Theodore Dalrymple, onder meer bekend van zijn boeken “Life at the Bottom” en “Not With a Bang”.

Het laudatio in de Grote Aula van het Maria-Theresiacollege werd verzorgd door N-VA-voorzitter Bart De Wever die naast Vlaams Parlementslid en Senator ook één van Vlaanderens grootste Dalrymple-fans is.

Een 350tal geïnteresseerden vond de weg naar Leuven voor deze uitreiking waaronder zelfs een delegatie van Britse en Tsjechische Europarlementsleden. Ook de jaarlijkse schare academici, ondernemers en parlementsleden maakte dit jaar andermaal hun opwachting.

De pers was massaal aanwezig. De uitreiking kreeg ruimte in De Tijd, De Standaard, De Morgen, Knack, Trends, Humo, Gazet van Antwerpen en The Daily Telegraph, alsook op enkele weblogs. In het zog van de Prijs voor de Vrijheid werd de laureaat ook op Radio 1 opgevoerd en kreeg hij een vaste column in De Standaard.

Ter gelegenheid van deze avond werden alle lezingen gebundeld in het boek “Vrijheid en Oprechtheid” dat door Pelckmans werd uitgegeven. Met dank aan Karl Drabbe.

Omwille van auteursrechten kunnen wij de lezingen dan ook niet op onze website publiceren. Wel hebben we video-opnames gemaakt van de drie speeches die avond.

De beweegredenen van Libera! voor de prijsuitreiking vindt u hier.
Het integrale voorwoord van Boudewijn Bouckaert vindt u hier.

[begin]