20 apr 2023

Een avond met Sammy Mahdi

0 Comment

Of politiek een hondenstiel is? Wie zal het zeggen. Feit is wel dat Sammy Mahdi niet alleen zijn trouwe viervoeter Pamuk maar ook een vastberaden blik op de toekomst van zijn partij had meegebracht naar onze Scheldenstad.

Op 19 april was de CD&V-partijvoorzitter gastspreker op het maandelijkse Libera!-diner.

Mahdi kon vanzelfsprekend niet om de hete hangijzers van de afgelopen weken en maanden heen. Hij stak zich niet weg maar praatte integendeel zonder schroom over de perceptie die de politiek over zichzelf heeft afgeroepen.

De uitersten aan de linker- en rechterzijde spinnen garen bij heel deze toestand, maar echt oplossingen aandragen doen ze niet. Die rol is weggelegd voor een centrumpartij die naar alle noden luistert en verstandig en rechtvaardig de middelen verdeeld. Niet naar iedereens wens, wel naar iedereens behoefte.

Voor de CD&V – de architect van het Belgisch federalisme – zijn de staatshervormingen allesbehalve bezigheidstherapie. Gezien al de uitdagingen die op ons afkomen, is er nood aan een verfijning van de bevoegdheidsverdelingen en zeker ook aan homogene bevoegdheidspakketten.

Voor een aantal problematieken volgt de Voorzitter de wenk van Ramses Shaffy en kijkt hij naar boven: de asiel- en migratiekwestie kan maar succesvol beheerd en beheerst worden op Europees niveau.

Het was een goed bijgewoonde en heel boeiende gespreksavond, waarbij Sammy Mahdi ook met verve de positionering van CD&V als gezinspartij en als vertegenwoordiger van landelijk Vlaanderen verdedigde. Afspraak in 2024.

[top]