02 mrt 2012

Lunchcauserie: Wachtkosten en regulering

0 Reacties

Op donderdag 1 maart 2012 organiseerde Libera! in de Daktuin van het Vlaams Parlement een informele lunchdiscussie.

Volksvertegenwoordigers van LDD, Open Vld, N-VA en CD&V waren hiervoor uitgenodigd, alsook enkele academici en beleidsadviseurs.

De aanwezigen kregen tijdens deze besloten “sub rosa” lunch een voorpublicatie van de studie die Dr. Wim Marneffe (Universiteit Hasselt) voor Libera! en New Direction: Foundation for European Reform geschreven heeft over de kosten en baten van regulering.

In deze onderzoekspaper plaatst Dr. Wim Marneffe dit ook in Europees perspectief en analyseert hij de economische verliezen die het gevolg zijn van vertragingen in het afleveren van vergunningen en de tijdsrovende procedures inzake.

De presentatieslides van Dr. Wim Marneffe vindt u hier.

[begin]