12 jun 2022

Prijs voor de Vrijheid 2022: Boudewijn Bouckaert

0 Comment

Op zaterdag 11 juni 2022 kende denktank Libera! de Prijs voor de Vrijheid 2022 toe aan haar eigen uittredend voorzitter, professor emeritus Boudewijn Bouckaert.

De redenen waarom worden uitgelegd in dit persbericht. Bouckaert krijgt de prijs voor zijn hele carrière en zijn uitgebreid engagement binnen de liberale beweging.

De uitreiking van deze Libera!-erkenning kreeg dit jaar opnieuw aandacht in de media. Zo stuurde Belga een nieuwsbericht de wereld in, wat op verschillende websites gepubliceerd werd, en verschenen uitgebreide artikels en beschouwingen op Doorbraak en bij PalNws. De uitreiking vond plaats in de Priorij van Corsendonk te Oud-Turnhout.

De nieuwe Libera!-voorzitter Vincent De Roeck nam de inleiding en verwelkoming voor zijn rekening (tekst).

Marc De Vos (tekst), oprichter van het Itinera Institute, en Jean-Marie Dedecker (tekst), lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, spraken elk een lofrede uit. Beide heren zijn zelf eerdere laureaten van deze prijs.

De traditionele Gustave de Molinari-lezing werd door laureaat Boudewijn Bouckaert ten berde gebracht (tekst).

Naar jaarlijkse gewoonte kreeg de laureaat een cartoon aangeboden. Dit jaar was die van de hand van Erwin Vanmol. Libera!-penningmeester Kristof Willekens sprak het mooie en uitgebreide avondprogramma aan mekaar.

[top]