13 okt 2021

Boek “Vijf Minuten Ambitie”

0 Reacties

Op 13 oktober verscheen bij Ertsberg, de nieuwe uitgeverij van Karl Drabbe, een nieuw boek van econoom Peter De Keyzer, laureaat van de Prijs voor de Vrijheid 2014 van denktank Libera!. Het nawoord van ‘Vijf Minuten Ambitie – Pleidooien voor een Beter Werkend Land’ is van de hand van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!).

Dit land heeft geen nood aan vijf minuten politiek moed, wel aan vijf minuten ambitie. Tussen 2012 en 2021 schreef econoom Peter De Keyzer een tweewekelijkse column over de meest uiteenlopende onderwerpen voor zakenkrant De Tijd. Over migratie, onderwijs, internationale handel en ongelijkheid. Maar ook over subsidies, het beleid van de ECB, meritocratie en sociale media. Hij schreef de stukken eerst met de blik van hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis en vervolgens als ondernemer en mede-oprichter van het strategisch communicatiebureau Growth Inc.

De stukken zijn vaak scherp, meestal kritisch, maar ze delen allemaal dezelfde rode draad. Stuk voor stuk zijn het pleidooien voor meer zelfredzaamheid, meer ondernemerschap, meer efficiëntie. Maar vooral: veel meer ambitie. Voor burgers, voor politiek, voor het land en voor Europa. Peter De Keyzer houdt dit land en zijn burgers een spiegel voor en voert hij een gepassioneerd pleidooi voor meer ambitie. Het beste uit die tweehonderd columns is nu samengebracht.

Het boek kan via Uitgeverij Ertsberg aangekocht worden.
Videoverslag van boekvoorstelling vindt u hier op YouTube.

[begin]