23 sep 2021

Diner met Annick De Ridder

0 Comment

Na een veel te lange onderbreking omwille van de overheidsbeperkingen rond het Chinavirus konden de maandelijkse Libera!-diners in het RAS/Zuiderterras in Antwerpen deze week opnieuw opstarten.

Op woensdagavond 22 september mocht Annick De Ridder de spits afbijten. Naast haar wetgevend werk als senator en Vlaams Parlementslid is zij in Antwerpen ook schepen en bevoegd voor de haven én stadsontwikkeling.

In de eerste plaats schotelde Annick De Ridder ons een interessante bloemlezing voor over de staat van de Antwerpse haven, de perikelen rond Ineos, duurzaamheid, infrastructuur, de fusie met Zeebrugge (samen blijken we nu groter dan Rotterdam) en onze handelsbalans (we blijken nu meer naar China te exporteren dan we invoeren).

Ook andere onderwerpen (stedenbouw, war-on-drugs, cancelcultuur, subsidiebeleid en partijpolitieke spelletjes) passeerden de revu en maakten van de avond voor de talrijke aanwezigen zeker een geslaagde editie.

[top]