26 jun 2021

Prijs voor de Vrijheid 2021: Lieven Annemans

0 Reacties

Op zaterdag 26 juni 2021 kende denktank Libera! de Prijs voor de Vrijheid 2021 toe aan professor Lieven Annemans, gezondheidseconoom. De uitreiking vond plaats in de Priorij van Corsendonk te Oud-Turnhout.

De redenen waarom worden uitgelegd in dit persbericht. Als lid van verschillende (experten)comit√©’s toonde hij zich bovenal als stem van de redelijkheid tijdens de corona-crisis van het afgelopen anderhalf jaar.

De uitreiking van deze Libera!-erkenning kreeg dit jaar bijzonder veel gehoor in de media. Zo verschenen artikels en beschouwingen in De Standaard (hier en hier), De Morgen (hier en hier), Doorbraak (hier, hier en hier), Knack, ’t Pallieterke en Het Laatste Nieuws. Ook in de medische wereld (Medi-Sfeer, De Specialist en MediQuality), op internetmedia (MSN, Proximus, Nieuws7 en LifeStyleTrends), in de blogosfeer en op sociale media kreeg het gebeuren de nodige aandacht. Libera!-bestuurder Kristof Willekens sprak de avond aan elkaar.

Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert nam de inleiding en verwelkoming voor zijn rekening (tekst).

Siegfried Bracke, gewezen voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, hield de lofrede (tekst).

De traditionele Gustave de Molinari-lezing werd door laureaat Lieven Annemans ten berde gebracht (tekst).

Naar jaarlijkse gewoonte kreeg de laureaat een cartoon van Lectrr aangeboden. Als toemaatje verraste professor Lieven Annemans de aanwezigen nog met een a capella-versie van “Smile” van Charlie Chaplin.

Het evenement was op amper drie dagen al volledig volzet. De vijftig aanwezigen (het absolute maximum wat door de overheid toegestaan was) konden niet enkel genieten van hoogstaande inhoudsvolle speeches, voortreffelijke spijzen en exquis gezelschap, maar ook van het opnieuw samen-zijn. Met respect voor alle corona-regels natuurlijk.

[begin]