27 jan 2012

Jan Jambon treedt toe tot Beschermcomité van Libera!

0 Reacties

Jan Jambon, zakenman, fractieleider van de N-VA in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en één van de boegbeelden van die partij, heeft de uitnodiging van voorzitter Boudewijn Bouckaert aanvaard om deel uit te maken van het Beschermcomité van Libera!.

Daar krijgt hij het gezelschap van Patricia Ceysens, ondervoorzitter van Open Vld, Lode Vereeck, fractieleider van LDD in het Vlaams Parlement, en Rudi De Kerpel, eigenaar van Eurotuin.

Libera! draagt haar partijonafhankelijkheid hoog in het vaandel en de samenstelling van haar Beschermcomité weerspiegelt die instelling.

Wie is Jan Jambon?

Jan Jambon, geboren in 1960, is een Vlaams zakenman en politicus van de N-VA.

Jan is fractieleider van de N-VA in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, schepen voor financiën in Brasschaat en lid van het partijbestuur van de N-VA.

Voor zijn intrede in de politiek in 2006 was Jan actief in de zakenwereld bij o.a. IBM, SD Worx, Bank Card Company, Creyfs en de VUM. Als zakenman was hij jarenlang betrokken binnen VOKA en de Vlaamse Managementassociatie.

Jan is lid van de Vlaamse denkgroepen “In de Warande” en “Res Publica”. Lange tijd was hij voorzitter van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen en secretaris van de Vlaamse Volksbeweging.

[begin]