08 jan 2020

Dinercauserie met Matthias Storme

0 Reacties

Op woensdagavond 8 januari had Libera! een gespreksavond met Matthias Storme, gewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, Vlaams jurist en gekend conservatief denker. In 2005 ontving professor Storme eveneens de Prijs voor de Vrijheid. Sindsdien zetelt hij in de adviesraad van onze vereniging.

De toespraak van professor Storme was erg interessant, omvangrijk en verhelderend, met veel anekdotes uit de geschiedenis. Na afloop van zijn discours werden naar vaste maandelijkse traditie nog een aantal vragen uit het publiek beantwoord.

Matthias Storme gaf in het Zuiderterras een dinertoespraak over het begrip “identiteit”. Zo werd er chronologisch door het verleden op zoek gegaan naar de totstandkoming van het identiteitsgevoel. In het verleden was er geen gebruik van de term identiteit gezien mensen een meer statisch bestaan hadden in een homogene omgeving. De opkomst van een meer globalistische wereld heeft ervoor gezorgd dat men zich meer bewust is geworden en identiteit een betekenis heeft gekregen.

[begin]