07 nov 2019

Een avond met Darya Safai

0 Comment

Op woensdagavond 6 november had denktank Libera! de bekende Iraanse vrouwenrechtenactiviste én N-VA-Kamerlid Darya Safai te gast als gastspreker. Zij sprak er over haar levenslange strijd tegen de radicale Islam, een strijd waarvoor ze in Iran in de gevangenis heeft gezeten en waarvoor ze uiteindelijk gevlucht is.

Safai staat met beide voeten in de realiteit. Als tandarts gespecialiseerd in kinderen en onderneemster met verschillende praktijken kwam ze ook met persoonlijke verhalen over problemen die de sociale druk in de moslimgemeenschap op meisjes en vrouwen legt die hier leven.

De actualiteit was heel dichtbij met het Kamerdebat van diezelfde dag over de terugkeer van kinderen van Syriëstrijders en de vraag of hun ouders al dan niet moeten terugkeren. Darya Safai kiest in deze om geen risico’s te nemen en de bescherming van onze samenleving voorop te stellen. Ze benadrukte dat de aanslagen op de luchthaven in Zaventem en het metrostation nog steeds diepe wonden geslagen hebben, zeker in haar provincie Vlaams-Brabant. Waarbij de linkse partijen de slachtoffers van die aanslagen blijkbaar minder belangrijk vinden dan het lot van mensen die doelbewust vertrokken zijn om onze samenleving te bestrijden.

Tot slot beantwoordde Darya Safai verder verschillende vragen van de aanwezigen. Een meer dan geslaagde avond.

[top]