21 sep 2019

Bezoek aan tentoonstelling “Pikant!”

0 Reacties

Op vrijdag 20 september 2019 organiseerde Libera! een gegidst bezoek aan “Pikant!”, de nieuwe tentoonstelling van The Phoebus Foundation, een project van Prijs voor de Vrijheid-laureaat Fernand Huts. Een ruime Libera!-delegatie trok naar de Orangerie van het Waterkasteel van Moorsel voor de tentoonstelling: een tocht doorheen vijf eeuwen geschiedenis die de metamorfose van het product kant in de verf zet. Van een door vaak verpauperde handen gemaakte stof waarmee edelen hun status delen, is kant een stof geworden voor de edele delen. Het prachtige kader, zowel binnen als buiten en de bijzonder professionele gidsen brengen alles mooi tot zijn recht.

Na het bezoek werd de steven gewend naar het mooie Aalst waar schepen en parlementslid Karim Van Overmeire de groep rondleidde doorheen Utopia, het nieuwe culturele complex van de stad. De avond werd conviviaal afgesloten met een diner in het vleesrestaurant Frigo.

Over de tentoonstelling zelf (in de eigen woorden van de inrichters): “The Phoebus Foundation toverde het Waterkasteel van Moorsel en haar nabije omgeving om tot een adembenemend decor voor een overdaad aan kant, met een hoogstaande selectie van stukken uit binnen- en buitenland, zowel uit priv√©collecties als musea. Kanten doop- en bruidskledij, spectaculaire avondjurken en kleine schatten versmelten met de grandeur van topwerken van Vlaamse meesters zoals Rubens, Jordaens en Van Dyck. Het glimmende koetswerk van vintage auto’s vormt een sensuele wisselwerking met historische korsetten en lingerie; alles ademt luxe, stijl en elegantie. Een gewaagde scenografie laat de rijkdom van kant stralen.”

[begin]