08 okt 2019

Diner met Jean-Marie Dedecker

0 Comment

Op maandagavond 7 oktober ontving Libera! in het RAS/Zuiderterras te Antwerpen de grootste comeback-kid uit de Vlaamse politiek: Jean-Marie Dedecker.

Titels te over: voorzitter-oprichter van LDD, ere-senator, burgemeester van Middelkerke, laureaat van de Prijs voor de Vrijheid in 2015, en sinds de laatste verkiezingen opnieuw lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, als onafhankelijke verkozen op de N-VA-lijst.

Maar ook veelschrijver, met brio de populairste politieke columnist van het moment, met wekelijkse artikels voor Knack en Doorbraak, auteur van vele boeken waarin hij zijn eigenzinnige, libertaire mening ten berde brengt.

Voor Libera! grasduinde Dedecker in zijn oeuvre om tot een serene voordracht te komen over “zijn strijd voor een wereld die de zijne niet meer is”.

Tal van thema’s passeerden de revu. Dedecker gaf zijn ongezouten mening over zo goed als elk actueel maatschappelijk probleem, vertelde menige anekdote over de politiek achter de schermen, spaarde niets of niemand, noemde paard en kar, en dit allemaal tot groot genoegen van de talrijke aanwezigen.

[top]