31 mrt 2019

Prijs voor de Vrijheid 2019: Marc De Vos

0 Reacties

Op zaterdagavond 30 maart 2019 kende denktank Libera! de Prijs voor de Vrijheid 2019 toe aan professor Marc De Vos, oprichter en bezieler van het Itinera Institute, en momenteel decaan aan de Macquarie University in Sydney.

De redenen waarom werden uitgelegd in dit persbericht dat o.a. door SCEPTR werd overgenomen.

Ook Knack, Doorbraak en het Itinera Institute gaven het evenement en de laureaat nadien de nodige aandacht.

Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert nam de inleiding en verwelkoming voor zijn rekening (tekst).

De laudatio werd uitgesproken door Peter De Keyzer, hoofdeconoom van Growth Inc en zelf de laureaat van de Prijs voor de Vrijheid in 2014, die de door bronchitis gevelde Johan Van Overtveldt, gewezen Minister van Financiën en laureaat van de prijs in 2012, en de oorspronkelijk voorziene laudatio-gever, verving (tekst).

De traditionele Gustave de Molinari-lezing werd door laureaat Marc De Vos ten berde gebracht (tekst).

Naar jaarlijkse traditie kreeg de laureaat een cartoon van Lectrr aangeboden. Jean-Marie Dedecker, ere-senator en laureaat van de Prijs voor de Vrijheid in 2015, hield tijdens de maaltijd nog een gesmaakte tafelrede.

De talrijke aanwezigen konden niet enkel genieten van hoogstaande inhoudsvolle speeches, voortreffelijke spijzen en exquis gezelschap, maar ook van de prachtige omgeving van de Priorij van Corsendonk in Oud-Turnhout.

[begin]