28 mrt 2019

Een avond met Jan Jambon

0 Comment

Op woensdagavond 27 maart ontving Libera! in Antwerpen Jan Jambon, gewezen vice-premier en minister van binnenlandse zaken, en lid van de Libera!-adviesraad.

Jambon is de eerste spreker die op populair verzoek een tweede keer gevraagd geweest is om een diner van Libera! op te luisteren. De dakzaal van restaurant “Jardin Public” zat dan ook afgeladen vol.

De vele aanwezigen kregen een interessante speech te horen waarin hij het bilan van de “rechtse” regering maakte en het palmares ervan verdedigde. Was zijn vorige passage bij Libera! er meer één van ingetogen achtergrondinformatie (het was toen zijn eerste publiek optreden, enkele luttele dagen na de aanslagen in Brussel), ditmaal zagen we een politiek beest in campagnemodus.

Het ontslag uit de regering door het Marrakesh-pact werd becommentarieerd, de vele socio-economische hervormingen en lastenverlagingen werden opgesomd, en de saboterende rol van CD&V en Kris Peeters werden in geuren en kleuren uit de doeken gedaan. Ook de politieke evoluties in Franstalig België kwamen aan bod. Jan Jambon maakte van de gelegenheid ook gebruik om zijn kijk te geven op een aantal, voor liberalen eerder controversiële, maatregelen zoals de vingerafdrukken op de identiteitskaarten, het cameraschild en de ‘war on drugs’.

[top]