29 sep 2018

Diner met Herman Matthijs

0 Reacties

Voortbouwend op het succes van vele jaren, blijft Libera! elke maand een besloten, conviviaal diner met gastspreker in Antwerpen inrichten: de “Diners met A”.

Op 30 oktober ontvangen we Herman Matthijs, hoogleraar openbare financiën aan zowel de UGent als de VUB, en lid van de Hoge Raad voor Financiën. Hij zal voor Libera! een analyse maken van de lokale verkiezingen. Verder zullen zeker ook de overheidsfinanciën en de grote militaire aanbestedingen behandeld worden.

Een overzicht van de voorbije edities kan u op deze webpagina terugvinden.

Welke data en wie?
Dinsdag 30 oktober 2018: Prof. Herman Matthijs, openbare financiën UGent & VUB

Waar en hoe laat? 
Onze diners gaan steeds door in de dakzaal van restaurant “Jardin Public” (Lodewijk van Berckenlaan 146, 2600 Antwerpen-Berchem). In de straten rondom het restaurant kan vrij geparkeerd worden. Elke avond start om 19u30 met aperitief, diner om 20u, en de lezing met discussiemoment tijdens de koffie vanaf 21u. Na het officiële luik (22u) kunnen de debatten nog verder gezet worden in de bar van het restaurant. 

Hoeveel?
50 EUR, dit dient steeds op voorhand overgeschreven te worden
(Let op. Cash betalen de avond zelf is niet langer mogelijk. Betaling dient uiterlijk de vrijdag voor het diner op onze rekening te staan. We rekenen 10 EUR administratieve toeslag aan voor kwitantie of late betaling. Inschrijvingen zijn altijd definitief. No-shows worden aangerekend.)

Wat zit er in?
Aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht
plus twee glazen wijn, koffie/thee achteraf en water tijdens de maaltijd

Hoe inschrijven en betalen?
Inschrijven via denktank.libera@gmail.com is verplicht. Stortingen op voorhand gebeuren op het bankrekeningnummer BE76 0016 0690 1895 van Libera! vzw. De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap. 

———-

Libera! is van oordeel dat het politiek-maatschappelijke debat niet enkel gevoerd moet worden in de parlementen en onder beroepspolitici en broodjournalisten, maar opengetrokken moet worden naar de burger.

Daarom organiseert Libera! elke maand een diner met een gastspreker die op een luchtige manier een bepaald politiek of maatschappelijk relevant thema zal aankaarten.

Deze diners moeten een forum zijn voor discussie en conviviale netwerking, en staan open voor personen van alle partijen en beschouwingen. 

Vragen of suggesties, ook wat toekomstige sprekers betreft, zijn altijd welkom. Het is de ambitie van Libera! om elke maand zo’n diner te blijven organiseren.

[begin]