07 sep 2018

Voortbouwend op het succes van vele jaren, blijft Libera! elke maand een besloten, conviviaal diner met gastspreker in Antwerpen inrichten: de “Diners met A”. Deze avonden gaan steeds door in het restaurant “Jardin Public”.

Op 18/9 verwelkomen we Jean-Paul van Avermaet, topman van G4S en voorzitter van VOKA Metropolitan.

Een overzicht van alle voorbije edities, met links naar de verslagen, vindt u op deze pagina terug.

Welke data en wie?
Dinsdag 18 september 2018: G4S-topman Jean-Paul van Avermaet

Waar en hoe laat? 
De diners gaan steeds door in de dakzaal van restaurant “Jardin Public” (Lodewijk van Berckenlaan 146, 2600 Antwerpen-Berchem). In de straten rondom het restaurant kan vrij geparkeerd worden. Elke avond start om 19u30 met aperitief, diner om 20u, en de lezing met discussiemoment tijdens de koffie vanaf 21u. Na het officiële luik (rond 22u) kunnen de debatten nog verder gezet worden in de bar van het restaurant. 

Hoeveel?
50 EUR, dit dient steeds op voorhand overgeschreven te worden
Let op. Cash betalen de avond zelf is niet langer mogelijk. Betaling dient uiterlijk de vrijdag voor het diner op onze rekening te staan. We rekenen altijd 10 EUR administratieve toeslag aan voor kwitantie of late betaling. Inschrijvingen zijn altijd definitief. No-shows worden aangerekend.

Wat zit er in?
Aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht
plus twee glazen wijn, koffie/thee achteraf en water tijdens de maaltijd

Hoe inschrijven en betalen?
Inschrijven via denktank.libera@gmail.com is verplicht, ten laatste de vrijdag voor het diner. Stortingen op voorhand gebeuren op bankrekeningnummer BE76 0016 0690 1895 van Libera! vzw. De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap. 

———-

Jean-Paul Van Avermaet is Managing Director bij G4S voor België, Luxemburg, Franrijk en Marokko. G4S is wereldwijd de grootste beveiligingsfirma met 570.000 werknemers actief in meer dan 90 landen.

De private veiligheidssector heeft in België nieuwe ontwikkelingen ondergaan waardoor zij als partner van onze reguliere politie meer zichtbaar wordt. Als voorzitter van de beroepsvereniging heeft dhr. Van Avermaet deze onderliggende wetswijzigingen van kortbij opgevolgd. Welke nieuwe opportuniteiten liggen er in de toekomst nog voor de private markt inzake veiligheid?

Daarnaast is dhr Van Avermaet voorzitter van onder meer VOKA Metropolitan en bekleed hij verschillende bestuursmandaten zoals bij De Lijn en het Agentschap Integratie en Inburgering. In 2016 was hij eveneens geselecteerd voor de shortlist om spoorbaas te worden van de NMBS.

———-

Libera! is van oordeel dat het politiek-maatschappelijke debat niet enkel gevoerd moet worden in de parlementen en onder beroepspolitici en broodjournalisten, maar opengetrokken moet worden naar de burger. Daarom organiseren we sprekersdiners die op een luchtige manier bepaalde politieke of maatschappelijk relevante thema’s aankaarten.

Deze diners moeten een forum zijn voor discussie en conviviale netwerking, en staan open voor personen van alle partijen en beschouwingen. Vragen of suggesties, ook wat toekomstige sprekers betreft, zijn altijd welkom. Het is de ambitie van Libera! om elke maand zo’n diner te blijven

[begin]