30 mei 2018

Diner met strafpleiter Walter Damen

0 Comment

Op dinsdagavond 29 mei 2018 mocht Libera! in het Berchemse restaurant “Jardin Public” de gekende strafpleiter Walter Damen als dinerspreker ontvangen. Het werd een zeer conviviale avond met veel directe interactie tussen de aanwezigen, en dit allemaal in de gekende open, vrij-en-vranke stijl van onze denktank.

Als voorzitter van Beerschot-Wilrijk sprak hij o.a. over de grote rol van (sport)clubs bij de integratie van jongeren. Meester Damen gaf ook uitleg bij de werking van Deradiant, een vereniging die zich zonder subsidies bezighoudt met het begeleiden en deradicaliseren van moslims.

Tijdens de uiteenzetting van Walter Damen kwamen ook het Belgisch rechtssysteem aan bod, de afkoopsom, de toekomst van het Hof van Assisen, het ware karakter van de jihadi’s, de overbevolking in de gevangenissen en de frustraties bij burger en politie over het niet-uitvoeren van straffen. De pers kan zowel vriend als vijand zijn voor de rechtsgang. Uiteindelijk moet de rechtsstaat primeren op volkswoede en de vermeende wijsheid van de massa.

[top]