06 mrt 2018

Conferentie met Hernando de Soto

0 Reacties

Op donderdag 22 maart 2018 organiseert Libera! in samenwerking met Liberales en ALDE in Brussel de namiddagconferentie “Freedom, Property and Development: Strong property institutions as a necessary condition for an inclusive globalization”.

Het colloquium kadert in het eredoctoraat dat Dhr. Hernando de Soto van de UGent krijgt en vindt plaats in auditorium ASP-5GI van het Europees Parlement in Brussel. Het evenement staat open voor het publiek en is volledig gratis.

Dhr. de Soto is voorzitter van het Institute for Liberty and Democracy in Peru en wereldbekend omwille van zijn werk rond eigendomsrechten in de derde wereld en zijn klassiek-liberale aanpak van ontwikkeling door sterke instituties.

PROGRAMMA

14u00 Aanmelden
14u30 Inleiding door Hilde Vautmans, Europees Parlementslid
14u45 Lezing door Hernando de Soto, voorzitter Institute for Liberty and Democracy
15u15 Prof.dr.em. Boudewijn Bouckaert, voorzitter Libera! en Erasmus Mundus-professor Property Law&Economics
15u30 Prof.dr. Koen Schoors, professor economie aan de UGent
15u45 Q&A-sessie met de aanwezigen
16u10 Slotbeschouwing door Guy Verhofstadt, Europees Parlementslid en voorzitter ALDE
16u30 Einde

HOE INSCHRIJVEN?

Deelnemers moeten zich per email inschrijven via hilde.vautmans@ep.europa.eu (voor 14 maart 2018). Deelname is gratis. In uw email dient u uw naam, voornaam, geboortedatum, nationaliteit en identiteitskaartsnummer te vermelden.

Deelnemers worden de dag zelf om 14u verwacht aan de ingang van het Spinelli-gebouw (kant: Luxemburgplein) in Brussel. Een medewerker van ALDE zal hen opwachten met een bordje “Seminar De Soto”.

[begin]