28 nov 2017

Paneldebat: De toestand in Catalonië

0 Comment

De politieke toestand in Catalonië roert ook in Vlaanderen de gemoederen. Op maandag 27 november organiseerde Libera! in samenwerking met Doorbraak en het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) in Gent een discussieavond rond dit thema.

Ook de lessen die Vlaamse independentisten moeten trekken uit het gebeuren in Spanje kwamen ruim aan bod. Kan men buiten de Grondwet treden om onafhankelijkheid te verkrijgen? En hoe zit het dan met de Europese relaties?

Sander Loones (Europees Parlementslid voor N-VA) en Peter Van Rompuy (Vlaams Parlementslid voor CD&V) verschilden grondig van mening. De ene liet “democratie” primeren, de andere de “rechtsstaat”. Het debat werd gemodereerd door Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert.

[top]