01 jun 2017

Prijs voor de Vrijheid 2017: Hans Bourlon & Gert Verhulst

0 Comment

Dit jaar kende denktank Libera! haar jaarlijkse “Prijs voor de Vrijheid” toe aan de Vlaamse ondernemers Hans Bourlon en Gert Verhulst, de oprichters van Studio 100.

De redenen waarom worden uitgelegd in dit persbericht, dat ook reeds gretig zijn weg naar de pers vond.

De uitreiking vond plaats op donderdagavond 1 juni 2017 in San Marco Village in Schelle. Naast Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert nam ook cabaretier Urbanus het woord. Het was opnieuw een gezellige en interessante avond. De afwezigen hadden andermaal ongelijk.

Hans Bourlon kwam de prijs – zoals alle jaren een ludieke cartoon van Lectrr – persoonlijk in ontvangst nemen en werd op het podium geïnterviewd over zijn leven en werk door Karl Drabbe, o.a. opiniemaker bij Doorbraak. Alle aanwezigen kregen eveneens een gesigneerd exemplaar van het boek “De Blik van Bourlon”.


Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert sprak het volgende woordje uit. De eerdere laureaat Urbanus van Anus (Urbain Servranckx) bracht een bijwijlen hilarische sketch ten beste waarin hij het Studio 100-duo door de mangel haalde. Hans Bourlon, CEO van Studio 100, werd tenslotte op het podium zelf ook nog geïnterviewd door uitgever Karl Drabbe.

Dit jaar kreeg de Prijs voor de Vrijheid buitengewoon veel aandacht in de pers. Het Belga-nieuwsbericht werd overgenomen door Het Laatste Nieuws, Gazet Van Antwerpen, De Morgen, Het Nieuwsblad en Het Belang Van Limburg. Ook op de websites van ProximusTV en Doorbraak werd de Prijs voor de Vrijheid 2017 vermeld. Libera!-bestuurder David Neyskens mocht zelfs aantreden in “Gert Late Night” op VIER om o.a. kort over de prijs te vertellen.

[top]