10 jun 2016

Prijs voor de Vrijheid 2016 op Actua-TV

0 Reacties

Op vrijdag 10 juni 2016 werd ondernemer Fernand Huts door denktank Libera! gelauwerd met de Prijs voor de Vrijheid 2016. gewonnen. De flamboyante voorzitter van de Katoen Natie kreeg deze erkenning voor zijn inzet in de logistieke en culturele sector, én omdat hij regelmatig de corporatistische overheid op de korrel neemt.

De avond werd gefilmd door Actua-TV en in een reportage gegoten die de week nadien in de nieuwslus van Actua-TV uitgezonden werd. Zie hier voor een link naar het desbetreffende reportage-item op Actua-TV.

Huts kwam de prijs persoonlijk in ontvangst nemen tijdens een galadiner in de HeadquARTers van Katoen Natie in Antwerpen en hield daar de gebruikelijke Gustave de Molinari-lezing. Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert en staatssecretaris Philippe De Backer spraken de laudatio uit. Nikki Huts gaf een ludieke persoonlijke tafelrede.

[begin]