10 jun 2016

Prijs voor de Vrijheid 2016: Fernand Huts

0 Comment

Prijs voor de Vrijheid 2016 Libera! Fernand HutsOp vrijdagavond 10 juni 2016 reikte de denktank Libera! haar jaarlijkse Prijs voor de Vrijheid uit aan Fernand Huts, gekend ondernemer en voorzitter van de Katoen Natie. De gala-avond kon op een zeer mooie opkomst rekenen en ging door in de statige HeadquARTers van Katoen Natie in Antwerpen. Naast Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert namen ook Philippe De Backer, kersvers staatssecretaris voor sociale fraudebestrijding, privacy en Noordzee, en de laureaat, natiebaas Fernand Huts, het woord.

De redenen werden uitgelegd in dit persbericht. Bekijk ook het stuk van Belga dat zijn weg naar de pers vond.

Philippe De Backer Libera! Prijs voor de Vrijheid 2016Boudewijn Bouckaert Prijs voor de Vrijheid 2016 Libera!Volgens Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert komt de “Prijs voor de Vrijheid” toe aan Fernand Huts omwille van de drie volgende redenen. 1) Als dynamisch ondernemer heeft Fernand Huts de Katoennatie uitgebouwd tot een bedrijf met meer dan 12000 werknemers wereldwijd. Door zijn initiatieven in de logistieke sector in de haven is hij een voorbeeld van de kracht van het vrij ondernemerschap. 2) Op politiek vlak neemt Fernand Huts zijn verantwoordelijkheid op door zijn niet aflatende strijd tegen de corporatistische regulering van de arbeidsmarkt in de haven, die innovatie en tewerkstelling tegenwerkt. 3) Door zijn engagementen in de kunstensector toont Fernand Huts aan dat de openstelling van cultuur naar het volk ook mogelijk is zonder overheidsinterventie en subsidies.

Cartoon Lectrr Fernand Huts Libera! Prijs voor de Vrijheid 2016Nikki Huts Libera! Prijs voor de Vrijheid 2016De avond werd aan elkaar gepraat door Kathy Galloy en Kristof Willekens, allebei fellow van Libera!. Tijdens de academische zitting kreeg Fernand Huts een cartoon van de hand van Lectrr overhandigd. Tijdens het gezellige conviviale diner werden de aanwezigen nog vergast op een ludieke, persoonlijke tafelspeech van Nikki Huts, de zus van Fernand.

Klik hier voor de reportage van ActuaTV over de uitreiking.
De cartoon van Lectrr kan via deze link gedownload worden.

Het inleidend woord van Boudewijn Bouckaert kan hier integraal nagelezen worden.

De volledige uitgeschreven tekst van de laudatio door Philippe De Backer vindt u hier.

Naar jaarlijkse traditie sprak de laureaat op de uitreiking van de Prijs voor de Vrijheid de gebruikelijke Gustave de Molinari-lezing uit. Van de redevoering van natiebaas Fernand Huts kan via deze link nog nagenoten worden.

Naast Actua-TV kreeg de avond ook aandacht in Trends, De Tijd, Het Laatste Nieuws, Metro, SkynetNews en Doorbraak. Een fotoreportage van de plechtigheid vindt u op de Facebook-pagina van Libera!.

[top]