08 dec 2015

Kerntakendebat met Philippe De Backer

0 Reacties

IMG_0179Maandagavond 7 december was het voor Libera! verzamelen geblazen in brasserie Hulstkamp op de De Keyserlei in het centrum van Antwerpen.

Op het programma stond een besloten diner met Open Vld-politicus Philippe De Backer, gewezen voorzitter van zowel het Liberaal Vlaams Studentenverbond als de Jong Vld, en nu al enkele jaren Europees Parlementslid.

Philippe De Backer – die vele aanwezigen persoonlijk ook nog kende – nam geen blad voor de mond en liet zijn geest over verschillende thema’s en situaties glijden.

De noodzaak voor een kerntakendebat was de kapstok voor zijn analyses. De avond verliep in opperbeste stemming en ook de vrij-en-vranke uitwisseling van ideeën en visies, vaak meer over details en praktische uitwerkingen dan over de grote ideologische lijnen, werd zeker naar waarde geschat.

Los van persoonlijke standpunten over allerlei actuele (partij)politieke thema’s en buitenlands beleid, betoogde De Backer tijdens het diner vooral de dringende noodzaak voor een fundamenteel debat over wat de Europese Unie juist moet/mag doen. Hij toonde zich niet zozeer voorstander van meer bevoegdheden voor Europa maar wel voor volledigere bevoegdheden. En dat die voor een klassiek-liberaal zich vooral in de economische en handelssferen bevonden, mocht natuurlijk niemand verbazen.

[begin]