23 nov 2015

Diner met politiek commentator Rik Van Cauwelaert

0 Comment

Rik Van Cauwelaert Libera!Op maandagavond 23 november 2015 ontving Libera! op een besloten diner in Antwerpen de bekende politiek journalist Rik Van Cauwelaert, jarenlang hoofdredacteur van Knack en nu commentator bij Actua-TV en De Tijd.

De Renaissance-zaal van het Berchemse restaurant Jardin Public was tot de nok gevuld met geïnteresseerden die de lezing van Rik Van Cauwelaert zeker wisten te smaken. Ook de vraag- en antwoordsessie achteraf bracht nog tal van nieuwe perspectieven naar het voorplan. De belezen en erudiete commentator kon vrij spreken.

Rik Van Cauwelaert had het niet enkel over de politieke actualiteit zoals de schuldencrisis en de terreurdreiging, maar ook over de vervlechting tussen politiek en media, en het metier van journalist. De éminence grise van de Vlaamse journalistiek gaf de tafelgasten ook een kijk achter de schermen van de politiek, liet zijn licht schijnen over eventuele geheime agenda’s, en blikte terug op zijn mooiste momenten en resultaten als journalist.

[top]