28 okt 2015

Libera! ontvangt Kamervoorzitter Siegfried Bracke

0 Reacties

Siegfried Bracke DinerOp woensdagavond 28 oktober 2015 organiseerde Libera! andermaal een besloten conviviaal “Diner met A” in de Renaissance-zaal van het restaurant Jardin Public.

Gastspreker van dienst in Antwerpen-Berchem was niemand minder dan Kamervoorzitter Siegfried Bracke, gewezen politiek journalist en hoofdredacteur van de VRT en sinds enkele jaren politiek actief bij de N-VA.

De interessante en mooi gedocumenteerde tafellezing van de Kamervoorzitter werd door de talrijke aanwezigen zeker op prijs gesteld. En dit niet enkel omwille van de talrijke verwijzingen naar conservatieve en liberale denkers zoals Edmund Burke, Alexis de Toqueville en Mancur Olsen.

Ook in de discussie nadien nam Siegfried Bracke geen blad voor de mond en ging hij uitgebreid in debat met de deelnemers. Hij schuwde de controverse niet en verdedigde met passie en vuur zijn mening, ook waar die soms eens durfde te deviëren van de klassiek-liberale orthodoxie en de meerderheid rond de tafel.

Siegfried Bracke sprak over zijn alledaagse ervaringen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de linkse pensée unique bij de Openbare Omroep, de bureaucratisering en politisering van de administraties, de sanering van de budgetten, en de schokkende vaststelling dat de staat zelfs met 53% van het BNP niet voldoende middelen pretendeert te hebben om echt dingen te doen. Tevens nam hij het op voor de bereikte akkoorden inzake tax-shift, sprak hij uit de biecht over de oppositie binnen de regering, en verweet hij N-VA en Open Vld slechte communicatie.

Zijn pleidooi voor meer moraliteit, waarbij men komaf moet maken met het NIMBY-syndroom inzake belastingen, en minder belastingen op arbeid en ondernemerschap werd zeker ook gesmaakt. Het was een geslaagde avond.

[begin]