17 jun 2015

Gespreksavond met Sander Loones over Europa

0 Reacties

IMG_1609Op woensdagavond 17 juni 2015 mocht Libera! de kersverse ondervoorzitter van N-VA verwelkomen op een diner in Antwerpen. Het zaaltje boven Nick’s Café was uitverkocht en de aanwezigen konden de onderbouwde lezing van EU-parlementslid Sander Loones best smaken. Zoals het een bont klassiek-liberaal gezelschap betaamt, waren ook de vragen nadien scherp en interessant.

Als ondervoorzitter van de Commissie voor Economische en Monetaire Zaken in het EU-Parlement was Sander Loones perfect geplaatst om het ECB-nulrentebeleid te bekritiseren. Ook op vlak van Eurofederalisme en politieke evenwichten kon hij het publiek bekoren met enkele leuke, en minder leuke, anekdotes. Hij nam tenslotte ook nog uitgebreid de verdediging van het herstelbeleid van de federale regering op zich en spaarde zijn verwijten ten aanzien van de vorige regeringen niet die het primair overschot sinds 1999 opgesoupeerd hebben.

Libera! vindt dat het politieke debat niet enkel gevoerd moet worden in de parlementen en onder beroepspolitici en broodjournalisten, maar opengetrokken moet worden naar de burger. Vandaar deze diners met gastsprekers die op een luchtige manier een bepaald politiek of maatschappelijk relevant thema zal aankaarten. Deze diners moeten een forum zijn voor discussie en conviviale netwerking, en staan open voor personen van alle partijen. De eerdere edities met Vlaams minister Annemie Turtelboom en ere-senator Hugo Coveliers waren alvast ook een succes.

Op populair verzoek zal Libera! deze reeks maandelijkse sprekersdiners ook na de zomer verder blijven organiseren. Vragen of suggesties, zeker ook wat toekomstige sprekers betreft, zijn altijd welkom.

[begin]