27 mei 2015

Tafelgesprek met Hugo Coveliers

0 Comment

IMG_1585Op woensdagavond 27 mei 2015 ontving Libera! ere-senator Hugo Coveliers in brasserie “Le Roi” in Antwerpen. Libera! blijft van oordeel dat het politieke debat niet enkel gevoerd moet worden in de parlementen en onder beroepspolitici en broodjournalisten, maar opengetrokken moet worden naar de burger. Na een geslaagde openingseditie met Vlaams minister Annemie Turtelboom was het ditmaal de beurt aan de gewezen Open Vld-fractieleider en VLOTT-partijvoorzitter om zijn licht te laten schijnen over een aantal relevante thema’s. Hij beloofde ook dat alles ooit gebundeld zou worden in een boek. Wij kijken er alvast naar uit.

De aanwezigen kregen allerlei sappige anekdotes te horen uit de lange politieke carrière van Hugo Coveliers. Van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, over de achterkamers van partijpolitiek en justitie, zijn jaren bij de Volksunie, de verruiming van de PVV, de oprichting van de VLD, de jaren in de oppositie, de saga in Antwerpen na de VISA-affaire, zijn defenestratie na het migrantenstemrecht, tot zijn keuze om zelf een politieke partij op te richten en zich met het Vlaams Belang te associëren. Het was opnieuw een gezellige editie met zeer boeiende verhalen.

De bedoeling van Libera! is om gastsprekers te blijven uitnodigen die op een luchtige manier een bepaald politiek of maatschappelijk relevant thema kunnen komen aankaarten. Deze diners moeten een forum zijn voor discussie en conviviale netwerking, en open staan voor personen van alle partijen. De volgende editie vindt plaats op woensdag 17 juni met Europees Parlementslid Sander Loones (N-VA) als gastspreker. Inschrijven kan via onze website.

[top]