23 mrt 2015

Gespreksavond: Economendebat over rijkdom

0 Reacties

Libera!Op maandagavond 23 maart 2015 organiseerden Libera! en het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) een paneldebat in Leuven rond de vermeende problematiek van “rijkdom” door de ogen van verschillende vooraanstaande economen.

De avond ging door in het MSI-auditorium en kon op een 80tal geïnteresseerde studenten rekenen. Het debat werd vooraf gegaan met een etentje met de sprekers en afgesloten met een receptie in de wandelgangen van de universiteit.

Het debat, met als titel “Rijk zijn, rijk worden, rijk blijven: ongelijkheid en legitimiteit van rijkdom”, werd gemodereerd door Libera!-lid Werner Niemegeers, fiscaal advocaat bij Consulta en vast commentator op ActuaTV.

De panelleden van dienst waren Koen Schoors, professor economie aan de Universiteit Gent en Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis en de laureaat van de Prijs voor de Vrijheid 2015.

Meer informatie over deze avond vindt u hier.

[begin]