09 mrt 2015

Boekvoorstelling: Het Rijk der Kleine Koningen

0 Comment

Boekvoorstelling Derk Jan EppinkOp maandag 9 maart 2015 stelden uitgeverij Pelckmans en Libera! het nieuwste boek van gewezen Europarlementslid en journalist Derk Jan Eppink voor in het Elzenveld in Antwerpen. Het boek “Het Rijk der Kleine Koningen”, met voorwoord door Frits Bolkestein, is een hilarische terugblik op de werking van de Europese Unie.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever en gewezen Vlaams Parlementslid en Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert namen die avond het woord, gevolgd door een kritisch interview van Lukas De Vos (oud-VRT-journalist) met de auteur. De voorstelling kon op een mooie opkomst rekenen en de avond kreeg aandacht in de Vlaamse kranten Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Tijd en De Standaard, in de Nederlandse Volkskrant, in Trends en op Doorbraak.org. Interviews met de auteur werden uitgezonden op KanaalZ en ActuaTV.

logo_white_block_copy_400x400Derk Jan Eppink, voormalig rechterhand van Europees Commissaris Frits Bolkestein en oud-laureaat van de Prijs voor de Vrijheid, zetelde vijf jaar in het Europees Parlement. Hij kent het instituut, de werking en de entourage als geen ander. In zijn eigen onnavolgbare stijl schreef hij er een boek over: Het rijk der kleine koningen. Achter de schermen van het Europees Parlement. Hierin analyseert hij de werking van de vele Europese instellingen, staat hij stil bij de eurocrisis, plaatst hij kanttekeningen bij de uitdagingen waar Europa voor staat en neemt hij de representativiteit van het Europees Parlement op de korrel.

Op woensdagnamiddag 11 maart werd de Engelse versie van het boek, Empire of Little Kings, voorgesteld in Brussel in de “Press Club Brussels Europe” (PCPE). Deze voorstelling werd mede georganiseerd door de onafhankelijke denktank Open Europe. In navolging van het verschijnen van dit boek kruiste de auteur de degens op maandagavond 16 maart met N-VA-Europarlementslid Sander Loonens in het Blandijn-auditorium in Gent. Harry De Paepe interviewde de auteur verder ook nog voor Libera! en de commentaarsite Doorbraak.org.

De officiële uitnodiging van Libera! en Pelckmans vindt u hier en hier.
Meer informatie over het boek kan u op deze webpagina vinden.

[top]