09 mrt 2015

Boek: Het Rijk der Kleine Koningen

0 Reacties

O_RIJK KLEINE KONINGEN-frontcoverOp 9 maart 2015 stelt gewezen Europarlementslid Derk Jan Eppink zijn jongste boek “Het Rijk der Kleine Koningen” voor. In dit boek analyseert Eppink in zijn eigen, onnavolgbare stijl de werking van de vele Europese instellingen, beschouwt hij de eurocrisis, staat hij stil bij de eurofiele geloofsgemeenschap en bij de uitdagingen waar de EU in het algemeen en de Europese democratie in het bijzonder voorstaan.

Hoe representatief is het Europees Parlement eigenlijk? Eppink schrijft met oog voor detail. De macht van maîtresses, Nigel Farage en Herman Van Rompuy, achterkamertjes en kantoren met douche, Straatsburg en Brussel, dag- en andere vergoedingen, de Brusselse afkeer van Nederland, de eurorealistische fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (ECR). Elk aspect van het dagelijkse leven in de Europese bubbel, hoog verheven boven de Europese burgers, komt aan bod.

Voor het eerst komen we te weten waarom enkele Europese fractieleiders ‘sancties’ wilden nemen tegen Nederland en hoe Bart De Wever en de N-VA zich in de armen wierpen van David Cameron en de Britse Conservatieven. We zien ook hoe Eppink de Alternative für Deutschland (AfD) naar de ECR haalde. En de soap, waarin Guy Verhofstadt en Eppink al twintig jaar hun rol spelen, wordt vervolgd in dit ophefmakende boek.

Een verslag van de Libera!-boekvoorstelling vindt u hier.
Meer informatie over het boek zelf vindt u dan weer hier en hier.
Een interview met de auteur kan op deze webpagina gelezen worden.

[begin]