21 sep 2014

Rothbard Herfstseminarie 2014

0 Reacties

Rothbard Herfstseminarie 2014Op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 vond in Leuven het jaarlijkse Rothbard Herfstseminarie plaats.

Dit interdisciplinair en geavanceerd seminarie spitst zich toe op de verschillende fundamentele en alomvattende vraagstukken omtrent recht, samenleving en economie. In deze editie kwamen onder meer politieke filosofie, rechtsfilosofie, rechtseconomie en economische methodologie aan bod. Libera! trad op als sponsor van deze succesvolle bijeenkomst.

De lezing van Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert had als titel “Coase onder vuur: het terugkeren van eigendomsrecht in Law and Economics”. Eredocent Frank van Dun, lid van de Academische Raad van Libera!, sprak over Anselmus en diens opvattingen over vrijheid. Ook twee begeleide discussiesessies werden ingericht over twee teksten van Dr. Mark Pennington (“Elinor Ostrom and the Robust Political Economy of common-pool resources”) en Anthony De Jasay (“Is Limited Government Possible?”).

2014-RHS-finaal-webAndere gastsprekers en hun uiteenzettingen waren Fernand Keuleneer (“Hoe spontaan is de spontane orde? Hayek, Schmitt en Hobbes”), Luk Sanders (“Politiek na het einde der ideologieën”), Prof. Dr. Andreas Kinneging (“Over het ongelijk en gelijk van Rothbard inzake de staat”), Erwin Dekker (“Het belang van tradities en culturele normen voor vrijheid in het werk van Hayek en de Oostenrijkse School”), Hendrik Hagedorn (“Distribution issues in monetary economics”) en Ludwig van den Hauwe (“Hayek, Gödel, and the case for methodological dualism”).

Meer informatie over dit seminarie vindt u hier terug.

[begin]