25 jun 2014

Prijs voor de Vrijheid 2014: Peter De Keyzer

0 Reacties

Prijs voor de Vrijheid 2014Op dinsdagavond 24 juni 2014 reikte Libera! haar jaarlijkse “Prijs voor de Vrijheid” uit. Ditmaal in de statige Club van de Universitaire Stichting in Brussel. De laureaat voor 2014 was Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis en publicist voor o.a. Trends en De Tijd.

Vooral zijn jongste boek ‘Groei maakt gelukkig – Een optimist over vrije markt en vooruitgang’, uitgegeven bij Lannoo en verschenen in 2013, was aanleiding voor deze erkenning. De denktank Libera! waardeert aan De Keyzer zijn heldere en consistente analyses van economie en maatschappij vanuit een klassiek-liberale invalshoek.

“Peter De Keyzer verdedigt steeds een samenleving die steunt op het vrije ondernemerschap en het nemen van verantwoorde risico’s,” aldus Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert in zijn welkomstwoord. Verder stond de professor stil bij de economische geschiedenis en trok hij daaruit lessen voor beleidsmensen vandaag. De tekst vindt u hier.

De laudatio werd uitgesproken door Alexander De Croo, ontslagnemend Federaal Vice-Premier en Minister van Pensioenen. U kan de tekst hier integraal nalezen.

Vervolgens verzorgde Peter De Keyzer zelf de traditionele ‘Gustave de Molinari’-lezing. De meer dan honderd aanwezigen uit media, politiek, zakenwereld en samenleving konden zijn speech (via deze link) zeker smaken.

Herman Daems Een receptie sloot de academische zitting en prijsuitreiking af. De avond ging verder met een besloten diner voor een 50tal genodigden. Zij kregen in de salons van de Universitaire Stichting ook nog een persoonlijke tafelrede rond het concept ‘vrijheid’ door Herman Daems, de voorzitter van BNP Paribas Fortis.

De uitreiking zelf kwam aan bod in de kranten Metro en De Tijd, alsook op de websites van Skynet-Nieuws en Trends, en op verschillende politieke en financiële weblogs.

De officiële uitnodiging in PDF kan u hier terugvinden.
Het persbericht kan via deze weblink gedownload worden.

[begin]