10 mrt 2014

Gespreksavond: Democratie en politieke onwetendheid

0 Reacties

SONY DSCOp maandag 10 maart 2014 zakte de Amerikaanse econoom Ilya Somin, professor aan George Mason University en de “rising star” binnen de wereld van de “Public Choice”-theorie, af naar Leuven voor de voorstelling van zijn meest recente boek: “Democracy and political ignorance – why smaller government is smarter”.

De boekvoorstelling en gespreksavond was een gezamenlijk initiatief van het LVSV Leuven en Libera!.

De centrale stelling uit zijn boek luidt dat enkel een kleinere, beperktere overheid een oplossing kan bieden voor de onvermijdelijke politieke onwetendheid van de burger-kiezer, en dus enkel zo de democratie beter kan (doen) functioneren. “Less” is dus duidelijk “more”. Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert was discussant van dienst en leverde gevatte commentaren en aanvullingen op de terechte stellingen van Ilya Somin.

Meer informatie over het evenement vindt u op deze website.
Een brochure van het boek van Ilya Somin kan u via deze link downloaden.

[begin]