21 sep 2013

Rothbard Summer University 2013

0 Comment

RSU GrouppictureVan 17 tot 21 september 2013 organiseerde het Murray Rothbard Instituut – met steun van Libera! – haar sterk vernieuwde “Rothbard Summer University” (RSU): een vijfdaags seminarie in het Liberaal Archief met gastsprekers over allerlei onderwerpen uit de brede liberale traditie. Andere partners van dit evenement waren het Franse “Institute for Economic Studies” (IES) en de Amerikaanse organisaties “Foundation for Economic Education” (FEE) en “Atlas Economic Research Foundation”.

Een vijftigtal deelnemers uit meer dan tien verschillende landen, van Brazilië over Indië tot Georgië, maakte de reis naar Gent voor dit seminarie. Naast lezingen en discussiegroepen kon er ’s avonds ook altijd gerekend worden op een gezellige sociale activiteit. Het seminarie was een groot succes. Ook in 2014 zal er dus een editie komen.

RSU BouckaertDe sprekerslijst bevatte naast gekende academici uit binnen- en buitenland ook enkele jonge(re) bestuursleden van het MRI. Tom Palmer (Cato Institute) en Lawrence Reed (FEE) waren ongetwijfeld de meest notabele gastsprekers, maar ook Adam Martin (King’s College London), Alexander Fink (Universiteit Leipzig) en Tim Evans (Adam Smith Institute) konden de deelnemers entertainen met hun inzichten over polycentrische orde, de privatisering van de gezondheidszorg en robuuste politieke economie. Verder gaven ook de drie Libera!-professoren Frank van Dun, Marc Cools en Boudewijn Bouckaert enkele lezingen op deze Rothbard Summer University.

Meer informatie over de RSU vindt u via deze link.
Een beknopte webpagina over de 2013-editie vindt u hier.

[top]