24 okt 2013

Lunchcauserie: Studie Palmolie

0 Comment

Foto Voorstelling Paper Palmolie Libera!Op donderdag 24 oktober 2013 stelde Manuel Dierickx Visschers zijn Libera!-studie rond het mogelijk verbod op palmolie voor op een werklunch in de Daktuin van het Vlaams Parlement. Libera! mocht een groep beleidsmedewerkers, opiniemakers en parlementsleden verwelkomen op dit evenement.

Gewezen Nederlands EU-Commissaris voor de Interne Markt Frits Bolkestein voorzag de studie van een voorwoord en stuurde een prijzend opiniestuk de wereld in. De studie kreeg bij haar lancering ook uitgebreid aandacht in De Tijd.

Met de studie “Betere wetgeving: hoe rechters een oplossing kunnen bieden” wenst Libera! een (begin van) antwoord te verschaffen op de vraag hoe belanghebbenden gebrekkige en schadelijke regelgeving van de overheid kunnen aanpakken. Libera! past theoretische inzichten toe op het verbod op het gebruik van palmolie in voeding als casus.

De studie kan via deze link integraal nagelezen worden.
Een beknopte samenvatting van deze beleidspaper vindt u hier.
Het officiële persbericht voor de studie kan via deze link gedownload worden.
De presentatieslides van Manu Dierickx Visschers vindt u hier.
Het betreffende artikel in De Tijd kan hier en hier nagelezen worden.

[top]