11 jun 2012

Boek: Red de vrije markt

0 Reacties

Op 7 juni 2012 verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij in Antwerpen het nieuwste boek van Johan Van Overtveldt: “Red de Vrije Markt: de Terugkeer van Milton Friedman”. Een voorpublicatie van het boek werd door uitgever Harold Polis gehouden tijdens de uitreiking van de Prijs voor de Vrijheid aan de auteur in het Vlaams Parlement op 4 juni 2012. Het boek werd daar ook in avantpremi√®re te koop aangeboden aan de aanwezigen. Verder stond er tevens een signeersessie met Johan Van Overtveldt gepland.

De wereldeconomie staat in brand en niemand lijkt in staat haar te blussen. Alles wordt ter discussie gesteld: de welvaartsstaat, solidariteit, de fundamenten van onze economie. Te midden van die chaos verkruimelen de grote verhalen, worden ze slogans, holle kreten. Net daarom is het belangrijk om terug te grijpen naar denkers die onze wereld hebben gevormd, zoals Milton Friedman.

Friedman is samen met zijn tegenhanger John Maynard Keynes de belangrijkste econoom van de twintigste eeuw. Ten onrechte wordt Friedman opgevoerd als de immorele vader van het wilde kapitalisme. Johan Van Overtveldt beschrijft met veel verve de economische geschiedenis van de afgelopen eeuw aan de hand van het leven en werk van Friedman. Zijn klassiek geworden analyse van de Grote Depressie van de jaren dertig vormt een inspiratiebron bij het aanpakken van de huidige crisis.

Meer informatie over het boek vindt u op deze website.
Libera!-voorzitter Boudewijn Bouckaert recenseerde het boek hier.

Het boek werd uitgebreid besproken in Trends en Knack, en op allerlei websites en blogs. Ook op Kanaal-Z en Radio-1 mocht de auteur zijn boek vorige week in allerhande interviews komen voorstellen.

[begin]