30 apr 2012

Prijs voor de Vrijheid 2012: Sprekerslijst

0 Reacties

Gustave de Molinarilezing door de Laureaat:
Dr. Johan Van Overtveldt

Johan Van Overtveldt is econoom van opleiding (UFSIA) en behaalde ook een MBA (Leuven). Hij is hoofdredacteur van Knack en Trends, en de auteur van verschillende gevierde boeken in het Nederlands en het Engels, waaronder het recente “Het Einde van de Euro” (Acco Uitgeverij, 2011). Hij was eerder directeur van de denktank Metena en algemeen directeur van het ondernemersplatform VKW.

Laudatio:
Dr. Frank Smets

Frank Smets is directeur-generaal onderzoek van de Europese Centrale Bank en buitengewoon hoogleraar macro-economie aan de K.U. Leuven, waar hij vorig jaar Prof. Dr. Paul De Grauwe opvolgde. Hij behaalde zijn doctoraat aan de Yale University. Eerder werkte hij voor de Bank for International Settlements en doceerde hij zelf aan de universiteiten van Yale, Gent, Bazel en Groningen.

Inleiding:
Dr. Boudewijn Bouckaert

Boudewijn Bouckaert is voorzitter van Libera! en professor rechtsgeleerdheid aan de UGent. Sinds 2009 is hij ook Vlaams Parlementslid en voorzitter van de Commissie Onderwijs en Gelijke Kansen. Hij is lid van de Mont Pélérin Society. Eerder was hij ook gastprofessor aan Harvard University en het Institute for Humane Studies van George Mason University, en uitgever van de Encyclopedia of Law and Economics.

Tafelrede:
Dr. Lode Vereeck

Lode Vereeck is als professor economie aan de Universiteit Hasselt verbonden. Hij is Vlaams Volksvertegenwoordiger en fractieleider van LDD. In 2010 was hij ook kort even partijvoorzitter. Eerder doceerde hij aan de Universiteit Maastricht, waar hij zelf in 1993 doctoreerde, en aan de prestigieuze privé-universiteit “Torcuato di Tella” in Buenos Aires. Sinds 2011 maakt hij deel uit van het beschermcomité van Libera!.

[begin]